Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Hλίας Μόσιαλος: Το υπουργικό στηρίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού


Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να στηρίξει την απόφαση του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Μετά τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης των μελών της κυβέρνησης, λίγο μετά τις 3.00 το πρωί, ο  Μόσιαλος δήλωσε: «Το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του. Το δημοψήφισμα θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των βασικών σημείων της συμφωνίας στήριξης» της Ελλάδας.
Υπουργική επιτροπή θα επεξεργαστεί το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και το ερώτημα και στη συνέχεια θα προβεί σε σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, αν είναι δυνατόν, να αποφανθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.
Αποφασίστηκε ακόμη να συνεδριάσει και πάλι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής.
Ο  Μόσιαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμφανίστηκε ενωμένη και τόνισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ερωτηθείς για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «προς τι η αγωνία τους; Δεν ήθελαν τη δανειακή σύμβαση και τώρα θέλουν να εγκριθεί».
Όπως μετέδωσε πάντως ο Reuters, κατά την αποχώρησή τους, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν πως άσκησαν κριτική για την απόφαση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως αποφάσισαν να στηρίξουν της κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: