Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ! 

 

Ο νεποτισμός στις μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει στο Εθνικό Θέατρο! Διαβάζω  στο “Βήμα” τη συνέντευξη της ηθοποιού κυρίας Αλκηστης Πουλοπούλου που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το έργο “Εμίλια Γκαλότι” του Λέσινγκ.
    Την παράσταση σκηνοθετεί ο  Γιάννης Χουβαρδάς που είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και επιπλέον είναι σύζυγος της  Πουλοπούλου. Είναι η δεύτερη [ή η τρίτη χρονιά;] που παίζει στο Εθνικό η  Πουλοπούλου και φυσικά ερμηνεύει ρόλους πρωταγωνιστικούς.

    Πάμε αλλού; Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει να παίζει η  Γεωργιάννα Νταλάρα, κόρη του τραγουδιστή  Γιώργου Νταλάρα και της υφυπουργού Αννας Ραγκούση. Η νεαρά ηθοποιός προσελήφθη σχεδόν αμέσως μόλις γύρισε από τις ΗΠΑ όπου είχε πάει για σπουδές… Πότε κατάλαβαν οι ιθύνοντες του Εθνικού ότι η νεαρά [χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία] είναι ταλέντο ;

    Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με την τακτική του  Χουβαρδά που “αξιοποιεί” καλλιτεχνικούς συντελεστές, ηθοποιούς κ.λπ. με τους οποίους συνεργαζόταν στο δικό του θέατρο [Θέατρο του Νότου, Αμόρε]. Πέρα από το γεγονός ότι σκηνοθετεί ο ίδιος κατ’ εξακολούθηση, τη στιγμή που υπάρχουν σκηνοθέτες άξιοι και είναι άνεργοι.

    Αυτά είναι τα νέα ήθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν φαίνεται να είχε όραμα για τον πολιτισμό, αφού ο  Χουβαρδάς που υπηρέτησε το “όραμα” της πολιτιστικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, υπηρετεί και αυτό του ΠΑΣΟΚ. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο  Χουβαρδάς είναι “τσακάλι” κιαι τα καταφέρνει ή ότι και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είχαν όραμα!!! Θα μπορούσα, εδώ, να αναφέρω και την περίπτωση του κ. Γ. Λούκου που διευθύνει το Ελληνικό Φεστιβάλ.

    Αν είναι ταλέντο η κυρία Γεωργιάννα Νταλάρα ή η κυρία Πουλοπούλου, ας πάνε στο ελεύθερο θέατρο να παίξουν
    Για τη νεαρά Νταλάρα, έχω να πω ότι ο πατέρας της [που κάποτε μπλέχτηκε το όνομά του μ' εκείνο του αλήστου μνήμης διαμεσολαβητή Πανταγιά ότι ο Γιώργος Νταλάρας επιδίωκε να γλιτώσει από τις δαγκάνες της εφορίας τα εκατομμύρια που χρώσταγε.. Τώρα, τα γλίτωσε ή δεν τα γλίτωσε, δεν ξέρω. Σημασία έχει η "διαπλοκή"], δόξα τω Θεώ, έχει λεφτά, ας της φτιάξει λοιπόν ένα θέατρο ο πατέρας της για να παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ!

    Για να μην αναφέρω και την κόρη του Παπαληγούρα και την κόρη του Μπέζου κι όλες τις κόρες και τους γιους εκείνων που δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης και δεν θα χρειαστεί ποτέ να δουλέψουν στα μπαρ, για ένα κομμάτι ψωμί, εκεί δηλαδή όπου δουλεύουν τόσα νέα παιδιά που θέλησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους στο θέατρο !
     

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: